Welcome at Back to Black, we ship every Tuesday and Thursday. Free shipping above €25 in The Netherlands.

BurundiKibingo_BTB

Eindelijk krijgen we weer een koffie uit Burundi in onze barren! We hebben mooie herinneringen aan onze vorige (alweer enkele jaren geleden) dus we waren erg enthousiast toen we een paar weken geleden deze parel op onze cupping tafel hadden staan.  

Deze smaakvolle koffie heeft een bijzondere fermentatie ondergaan, het is namelijk een anaerobic met Oro yeast. In deze blog leggen we je meer uit over wat dit is en wat wij van deze koffie vonden. Deze koffie komt van het Kibingo Washing Station in de Kayanza commune. Hier produceren ongeveer 3500 koffieboeren hun koffiebessen, die ze vervolgens naar Kibingo Washing Station brengen. 

Dat is waar de speciale verwerking echt gebeurt! De hoger gewaardeerde bonen worden in een luchtdichte, betonnen tank gedaan. Het feit dat het luchtdicht is maakt het anaerobic, er kan zo namelijk geen zuurstof bij. Daarna wordt er speciale Oro gist toegevoegd. De bessen worden vervolgens 36 uur gefermenteerd met de gist. 

Oro gist is een specifieke soort gist die ontwikkeld is voor koffieproductie. Het vette eraan is dat de gist de “wet process” perfect controleert, terwijl hij ondertussen de kwaliteit omhoog haalt. Oro gist heeft ook het soort metabolisme dat ervoor zorgt dat de frisse en fruitige tonen extra naar voren komen in de koffie, terwijl hij wel trouw blijft aan de klassieke aroma’s van de variëteit (Red Bourbon, staat bekend om zijn zoete smaken en wordt normaal voornamelijk gecultiveerd in Centraal-Amerika). 

Met de introductie van gist in dit proces, kan de koffie veel langer fermenteren dan normaal met gewassen koffies het geval is (normaliter rond de 12 uur). Deze Burundi wordt wel 36 uur lang gefermenteerd! Beeld je eens in wat voor smaken er in deze tijd ontwikkeld kunnen worden! Allerlei tonen die je graag terug proeft in je kopje, zoals helderheid, bloemig, complexiteit en aciditeit, wordt hierdoor geboost. 

Wat proefden wij nou terug van deze bijzondere verwerkingsmethode is de kop? Wij proefden een heldere koffie met tonen van appel, braam, pure chocolade, bloemigheid en zoetheid. Vanaf deze week kan jij deze mooie Burundi ook proeven in onze barren of bestellen via onze webshop!

Inge is één van de eigenaressen van Back to Black coffee en brand sinds 2015 onze eigen bonen in onze roastery.

Geef een reactie

Close
Sign in
Close
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.Language


Op onze website serveren we cookies 🍪 bij onze koffie zodat je bestellingen kunt plaatsen, een account kunt aanmaken en we onze website kunnen verbeteren door het het verkeer te analyseren.