Welcome at Back to Black, we ship every Tuesday and Thursday. Free shipping above €40 in The Netherlands.

BacktoBlack_DiegoParaiso

We hebben een supertoffe nieuwe koffie! Het is een Anaerobic Lactic Fermentatie met rode pruim een “Thermal Shock” washing. De koffie is verwerkt door Diege Bermudez op de koffieboerderij El Paraiso in Colombia. 

Diego is een enorm progressieve jonge koffie verwerker die graag experimenteert. Maar, wat is een anaerobic lactic fermentatie met thermal shock washing nou eigenlijk? 

We zullen hier kort uitleggen wat Diego doet met zijn koffie doet.

Er is een strikt regime waar een schone en gecontroleerde omgeving de sleutel is. Alle koffiebessen worden grondig gewassen met gefilterd water om alle micro-organismen die op de bes zitten te verwijderen. Hierna introduceert Diego zijn eigen geheime recepten met micro-organismen in het fermentatieproces. 

Diego is super geheimzinnig over zijn speciale recepten, omdat dit er dus voor zorgt dat de koffie zo fantastisch smaakt! Wij kunnen dus alleen een beetje gissen naar zijn recept, maar dit is wat wij denken: Hij heeft waarschijnlijk de micro-organismen gebruikt die op rode pruimen zitten voor het fermentatieproces van de koffie. Dit zorgt voor de uitgesproken zoetheid van de koffie. 

Daarnaast heeft hij gezorgd voor een anaerobic lactic fermentation. Anaerobic betekent in afgesloten tanks waar geen zuurstof bij kan, maar waar wel opgebouwde druk kan ontsnappen via speciale drukventielen. Aan de fermentatie wordt een melkzuurbacterie toegevoegd (lactic acid). Zo wordt er minder alcohol geproduceerd tijdens de fermentatie en wordt de koffie minder boozy/winey. Misschien heeft Diego hiervoor gekozen omdat de koffie door de lactic fermentatie nog fruitiger wordt. Het is moeilijk te zeggen wat hij heeft gedaan en waarom maar het heeft iig voor een ontzettend toffe koffie gezorgd. 

Wat heeft hij nog meer gedaan? Hij beheerst het niveau van fermentatie door de temperatuur en PH-waarde goed bij te houden. Hierna gebruikt hij zijn zelf ontwikkelde “thermal shock” washing. Hij gebruikt eerst warm (40 graden) en vervolgens koud (12 graden) water. Op deze manier worden de spectaculaire smaken en aroma’s overgedragen en gefixeerd op de koffiebessen.  

We weten niet zeker wat deze thermal shock verwerking precies doet met de boon. We hebben de koffie gebrand met een profiel dat we ook  gebruiken voor een hoge kwaliteit Ethiopische koffie. Wat super is! Wij hebben helaas maar 2 zakken van deze kleine lot kunnen bemachtigen en kunnen niet wachten om hem weer te branden en er het beste uit te halen, we horen graag de reactie van alle koffie liefhebbers! 

Inge is één van de eigenaressen van Back to Black coffee en brand sinds 2015 onze eigen bonen in onze roastery.

Geef een reactie

Close
Sign in
Close
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.Language


Op onze website serveren we cookies 🍪 bij onze koffie zodat je bestellingen kunt plaatsen, een account kunt aanmaken en we onze website kunnen verbeteren door het het verkeer te analyseren.