Welcome at Back to Black, we ship every Tuesday and Thursday. Free shipping above €40 in The Netherlands.

Maria komt uit het koffieland Brazilië, waar ze als dochter van een koffieboer is opgeroeid. Liefde voor koffie is haar met de paplepel ingegoten en het is dus niet verwonderlijk dat ze als barista bij Back to Black coffee is komen te werken. Ze deelt graag haar kennis en ervaringen, zo ook in deze blog.

Brazilië: koffieboerderij

De meeste mensen kunnen zich herinneren dat ze van hun ouders melk of melk met een beetje chocolade uit een babyflesje kregen, maar mijn herinnering is iets anders. Ik kreeg als baby een klein beetje filter koffie in mijn melk. Zo begon mijn koffie avontuur zodra ik mijn ogen open kon doen.

Wij woonden ongeveer 3 uur rijden van onze koffie boerderij die we bijna elke week bezochten. Mijn vader en opa werkten samen tijdens de oogst om het beste uit de koffie te kunnen halen. Zonder dat ik het wist zou ik hier in de toekomst ook aan gaan bijdragen. Het was allemaal zo normaal voor mij, maar vandaag de dag zie ik steeds meer in dat al het harde werk veel heeft opgeleverd en dat geeft enorme voldoening.

Toen ik opgroeide werkten mijn vader en opa hard en observeerden ze de werknemers bij het plukken van de koffiebesjes. Het koffie terras was mijn speeltuin! Mijn zusje en ik speelden in bergen met koffiebonen die op het terras lagen om te drogen. Dan sprongen we achterop de volgeladen tractor met koffie die naar de boerderij terugreed.

Amerika: koffie import

Op een gegeven moment zijn we naar Amerika verhuist, waar mijn ouders een koffie import bedrijf zijn gestart. Hierdoor kreeg ik inzicht in andere onderdelen van de koffieketen en zag ik in hoe waardevol en mooi het werk op de boerderij was. Het was voor mij belangrijk om te zien dat het harde werk van mijn vader en opa op de boerderij het waard was. Er waren mensen die zochten naar die ene fantastische kop koffie uit Brazilië.

Ons huis rook toen ook vrijwel altijd naar vers gebrande koffie. Voor sommige mensen is dit fantastisch en speciaal, maar voor mij was het niet meer dan normaal. Ik weet niet beter dan dat dit sinds mijn geboorte zo was. In onze garage stonden geen auto’s, maar sample roasters en zakken met groene koffiebonen.

Toen ik 12 was leerde ik voor het eerst hoe ik koffie moest proeven. Dit was bijna poëtisch voor mij, aangezien ik op dat moment alle gezichten van de mensen voor me kon halen die zo hard in de velden hadden gewerkt. Zij hebben bijgedragen aan het produceren van de koffie die ik in een ander land aan het proeven was! De meeste mensen realiseren zich niet hoeveel werk en moeite het kost om een hoogwaardige kop koffie te serveren. Ik heb geluk gehad dat ik de hele koffieketen heb mogen meemaken, waardoor ik het proces begrijp en kan waarderen.

Nederland: barista

Ik ben blij dat ik vandaag de dag deel uit mag maken van het laatste onderdeel van de koffieketen, door bij Back to Black als barista te werken. Hier introduceer ik de koffie aan de gasten en probeer ik waar mogelijk mijn kennis en ervaring te delen. Tegenwoordig, met nog meer kennis over de koffieketen, waardeer ik het nog meer. Ik kijk ernaar uit om elke dag bij te leren over elke espresso die ik extraheer of over de nieuwe oogst van de boerderij. Ik zie in hoe een product van kleine bedrijven en individuelen een waardevol en machtig proces teweegbrengt.

Maria komt uit het koffieland Brazilië, waar ze als dochter van een koffieboer is opgeroeid. Liefde voor koffie is haar met de paplepel ingegoten en het is dus niet verwonderlijk dat ze als barista bij Back to Black coffee is komen te werken.
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.Language


Op onze website serveren we cookies 🍪 bij onze koffie zodat je bestellingen kunt plaatsen, een account kunt aanmaken en we onze website kunnen verbeteren door het het verkeer te analyseren.