Welcome at Back to Black, we ship every Tuesday and Thursday. Free shipping above €40 in The Netherlands.

Welvaart

Deze trip is mijn eerste ervaring met Afrika. Voor ik in Rwanda aankwam was ik al ruim een week in Ethiopië geweest. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je geneigd bent om de landen te vergelijken. We hadden al het één en ander gelezen over Rwanda, maar wat al bij aankomst op de luchthaven opviel was het grote verschil in welvaart. Rwanda is een stuk welvarender dan Ethiopië.

Toerisme is voor Rwanda de nummer 1 inkomstenbron, aangezien ze een park vol met gorilla’s hebben waar je meer dan 1000 dollar voor betaald. Verder is Rwanda een verschrikkelijk mooi land, dus zeker een fantastische vakantie bestemming. Naast toerisme is koffie de 2e grootste inkomstenbron van Rwanda. Ik kreeg de indruk dat deze sector flink aan het groeien is.

Washing station

Bij mijn eerste bezoek aan de washing station in Rushashi was ik enorm onder de indruk. Het zag er in veel opzichten beter uit dan de washing stations die ik in Ethiopië heb bezocht. Toch is er voor beide landen wat te zeggen. In Rwanda hebben ze geld voor betere materialen, maar bij Bodgi washing station in Ethiopië waren ze ook flink aan het investeren om het verwerkingsproces te verbeteren.

Het zou erg interessant zijn om de koffie van een washing station te kunnen cuppen en dan bepaalde handelingen binnen het verwerkingsproces weg te laten of aan te passen. Zo kan precies te worden bepaald wat de handelingen bijdragen aan de kwaliteit van de koffie. Ik denk dat je dan gedurende de hele oogstperiode in het land moet verblijven. Ook heb je daarvoor de volledige medewerking van de washing station nodig.

Het is een super interessant proces, maar mijn reis zit er helaas na ruim 2 weken alweer op. Ik ga naar huis met veel nieuwe informatie en inzichten in het verwerkingsproces. Door de reis heb ik ook ingezien dat er veel verschillende methoden van verwerking van koffie bestaan. Op dit gebied is er voor mij nog zoveel te zien en te leren, dus ik zal in de toekomst zeker nog meer washing stations gaan bezoeken. Ik kijk er nu al naar uit!

Inge is één van de eigenaressen van Back to Black coffee en brand sinds 2015 onze eigen bonen in onze roastery.
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.Language


Op onze website serveren we cookies 🍪 bij onze koffie zodat je bestellingen kunt plaatsen, een account kunt aanmaken en we onze website kunnen verbeteren door het het verkeer te analyseren.