Welcome at Back to Black, we ship every Tuesday and Thursday. Free shipping above €25 in The Netherlands.

Sybilla Jimmink Dutch Barista Championship

Onze Sybilla heeft meegedaan aan de Dutch Barista Championship 2017. Op 11 maart 2017 heeft de finale op het Amsterdam Coffee Festival plaatsgevonden en heeft Sybilla gestreden om de titel. Ze is als derde geëindigd en benoemd tot beste nieuwkomer. In deze blog vertelt ze hoe ze dit avontuur heeft ervaren.

Dat moment waarop Inge en Noortje mij vroegen of ze mij mochten inschrijven voor de barista kampioenschappen, weet ik nog goed. Eigenlijk durfde ik niet, maar hun volle vertrouwen in mij heeft me overtuigd. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik tot derde van Nederland ben benoemd EN de eervolle prijs van beste nieuwkomer heb mogen ontvangen!

Voorbereidingen

Ik heb veel creatievelingen en talenten in mijn omgeving en uiteindelijk hebben we met een team van ruim vijftien mensen onze krachten gebundeld. Samen hebben ze mij klaar gestoomd voor de voorrondes en finale. We hebben veel tijd gestopt in het testen van brandprofielen en recepten, het bedenken van een concept en het uitzoeken van de hele setup.

Uiteindelijk kwam de wedstrijd steeds dichterbij en werden de avonden van trainen langer en intensiever. Het is ontzettend leuk en toch ook een heftig proces. Je krijgt immers veel kritiek te verwerken en dat moet je omzetten in iets positiefs. De voorbereidingen hebben veel tijd in beslag genomen, maar ik heb mezelf ook verrast met mijn kunnen. De meiden wisten dit natuurlijk al van mij..

De moeite waard!

Ik kan iedereen aanraden een keer mee te doen. De ervaring maakt je rijker en je leert er veel van. Omdat je zo allround moet zijn bij deze wedstrijd, kan je goed zien waar je sterke punten liggen en je zwakkere verbeteren. Ondanks dat ik me niet comfortabel voel op zo een groot podium, ben ik verbaasd dat ik onder zoveel druk kon presteren.

De ontlading na de wedstrijd was dan ook enorm. Wat zijn er ontzettend veel mensen die hebben meegeleefd. Ik ben dan ook heel dankbaar voor alle steun en liefde die ik van iedereen heb gekregen. Als afsluiting van dit avontuur hebben we die avond gefeest en wat was dat een goed feestje..

In de avond rockt ze de dansvloer met haar latin dansmoves en overdag staat deze Black Magic manager in Back to Black te shinen. Sybilla heeft al super veel jaren ervaring in de koffie business en ze is Dutch Barista champion finalist van 2017.
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.Language


Op onze website serveren we cookies 🍪 bij onze koffie zodat je bestellingen kunt plaatsen, een account kunt aanmaken en we onze website kunnen verbeteren door het het verkeer te analyseren.