Preloader

Welcome at Back to Black, we ship every Tuesday and Thursday. Free shipping above €25 in The Netherlands.

Over Back to Black

Back to Black bestaat uit een koffiebranderij, twee koffiebarren, een bakkerij en een SCA trainingsruimte.

 

Onze branderij

We zijn begonnen met het branden van onze eigen koffie begin 2015 uit liefde voor vakmanschap. We zijn constant op zoek naar bijzondere koffies met uitgesproken karakteristieken om deze vervolgens te branden op de best mogelijke manier. Wij selecteren de groene bonen importeurs van onze koffie zorgvuldig. Onze importeurs stimuleren boeren op verschillende manieren om duurzamer en beter te werk te gaan door bijvoorbeeld hogere prijzen te bieden voor beter geproduceerde koffie, of door ze op locatie te adviseren over het verbouwen, verwerken en opslaan van de koffie. Wij vinden het belangrijk om alle schakels in het proces, van koffiebes tot kopje koffie, zo transparant mogelijk te maken, zodat de consument alle informatie over de koffie kan verkrijgen. Wij zijn van mening dat dit een belangrijke stap is richting duurzamere koffieproductie.

Taart uit onze bakkerij

We maken zorgvuldige keuzes in de producten die we gebruiken voor het bakken. We bakken alle taarten zelf in onze bakkerij. Alleen zo weten we precies wat er in onze producten zit en hierdoor hebben we over de jaren heen onze eigen geheime recepten kunnen perfectioneren.

Duurzaam ondernemen

In onze bedrijfsvoering is duurzaamheid een belangrijk aspect voor de keuzes die we maken. Hierbij gaat het over alles wat met Back to Black te maken heeft, van biologisch schoonmaakmiddel tot groene energieleverancier. Het is voor ons belangrijk om keuzes te maken die niet alleen op jezelf gebaseerd zijn, maar ook op de wereld en de mensen om je heen.

De oprichters

Back to Black is opgericht door Noortje Vlutters en Inge Bulthuis. “We kennen elkaar al sinds dat we 12 zijn en hebben in 2014 Back to Black opgericht en we hopen nog vele jaren fantastische koffie en taart te mogen serveren aan onze gasten en zakelijke klanten”.

Thank you for being addicted!

Ons barista team

Sybilla
In de avond rockt ze de dansvloer met haar latin dansmoves en overdag staat deze Black Magic manager in Back to Black te shinen. Sybilla heeft al super veel jaren ervaring in de koffie business en ze is Dutch Barista champion finalist van 2017.
Back to Black team - Melanie
Melanie
Melanie werkt al het langst bij Back to Black. Ze heeft de beste havermelk latte art skills. Naast een geweldige barista, is ze ook manager van de tweede vestiging en ze is een fantastische koffiebrander, van alle markten thuis.
Binkie
Binkie zorgt dat iedereen zich welkom voelt bij Back to Black en hij zit nooit verlegen om een knuffel. Deze kat heeft onze harten gestolen en steelt ook telkens weer de harten van onze gasten.
Koen
Koen is 's nachts een kunstenaar en overdag grafisch ontwerper en heeft alle grafische uitingen van Back to Black vormgegeven. Is er iets wat deze man niet kan?

Wil je bij ons werken?

Wij zijn altijd opzoek naar barista’s die ervaring hebben met specialty coffee. Je komt te werken in een leuk team, er zijn regelmatig cuppings en er is altijd ruimte voor extra training om je barista skills te verbeteren.

Contact
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.Language


Op onze website serveren we cookies 🍪 bij onze koffie zodat je bestellingen kunt plaatsen, een account kunt aanmaken en we onze website kunnen verbeteren door het het verkeer te analyseren.