SCA Training

Haal het beste uit je koffie

Wat doet een barista nou met de koffie dat deze zo lekker smaakt en er zo mooi uit ziet? Bij Back to Black hebben we veel kennis in huis en dit delen we graag in onze trainingen.

Authorized SCA TrainingThuis barista workshop

SCA Training

De beste kennismaking met koffie voor elke beginner! Binnen deze module leer je over de oorsprong van koffie en de weg die de koffieboon aflegt voordat hij uiteindelijk in jouw kopje beland. Ben jij geïnteresseerd in koffie maar weet je nog niet helemaal zeker welke kant je ermee op wilt? Introduction to Coffee biedt jou de perfecte basis om verder te leren. Je leert verschillende koffiesoorten te onderscheiden, de diverse productieprocessen van de koffie en daarnaast ook nog over verschillende zetmethoden.

€100 – €140
Boek deze training

De ultieme basis voor iedere beginnende barista. Na een deel theorie gaan we samen aan de slag met het afstellen van de espressomolen, en kan jij vervolgens de perfecte espresso zetten volgens de SCA standaarden. Daarnaast besteden we aandacht aan het opschuimen van melk en de basis van latte art.

€200 – €240
Boek deze training

Voor ervaren barista’s die de basis al lang en breed onder de knie hebben, maar net dat stapje verder willen gaan. In deze training gaan we verspreid over 2 dagen dieper in de op de materie. Theorie wordt gecombineerd met praktijk. Zo leer je blind smaken te herkennen en recepten te creëren voor koffies van verschillende origines. Ook zetten we stappen met betrekking tot latte art en besteden we aandacht aan het werken als barista in de praktijk, hoe ga je om met de technische kant espressomachines en hoe ga je om met meerdere bestellingen tegelijk? En welke financiële aspecten komen er kijken bij de bereiding van koffie?

€325 – 440
Boek deze training

***** COMING SOON *****

Voor de echte professionals. Tijdens deze cursus wordt de espresso wetenschappelijk benaderd. Wat doet elk stapje van de extractie met de espresso en hoe kan je de molen zo finetunen dat je echt de perfecte espresso kan zetten? Alle technieken, inclusief latte art, worden in deze cursus geperfectioneerd. Je kan na deze cursus je eigen koffie selecteren en deze optimaal bereiden, daarnaast weet je hoe alle machines werken en ingesteld worden. Ook leer je hoe je de benodigde apparatuur schoonhoudt of onderdelen vervangt. De allerlaatste trends op het gebied van apparatuur komen aan bod, net als de financiële kant van het opzetten en het runnen van een koffiebar.

€630 – €800
Boek deze training
FS0A2491-bewerkt-500x750

Maak kennis met onze trainer

Sybilla gaat jullie meenemen in de wereld van koffie, ze is een gepassioneerde barista met jaren aan ervaring. Sybilla heeft in 2017 meegedaan aan de Barista kampioenschappen met als resultaat derde beste barista van Nederland. De trainingen zijn natuurlijk erg leerzaam maar desalniettemin houdt Sybilla de trainingen erg persoonlijk. Dit is ook een goede manier om ervoor te kunnen zorgen dat ook echt iedereen op zijn niveau uitgedaagd zal worden.

Thuis barista workshop

In anderhalf uur training kunnen we je haarfijn uitleggen hoe je zorgt dat je een espresso perfect extraheert, daarnaast kunnen we ook kijken naar het extraheren van andere zetmethodes zoals filterkoffie.

€75

In 2 uur hebben we ruim de tijd om naast het oefenen op de extractie ook dieper in te gaan op het schuimen van de melk en het schenken van latte art.

€100

We zullen beginnen met een cupping (koffieproeverij) en zullen tijdens deze proeverij diep op de herkomst en de verwerking van de koffie in gaan. Vervolgens gaan we oefenen op extractie en latte art.

€175

Boek een workshop

Sluiten

Inloggen

Sluiten

Winkelmand (0)

Cart is empty Je mandje is nog leeg.Currency
Language


Op onze website serveren we cookies 🍪 bij onze koffie zodat je bestellingen kunt plaatsen, een account kunt aanmaken en we onze website kunnen verbeteren door het het verkeer te analyseren.