Over ons

Back to Black coffee is opgericht door Noortje Vlutters en Inge Bulthuis. We waren elf en twaalf jaar oud toen we elkaar leerden kennen en werden al snel vriendinnen. We hebben samen veel gereisd. Overal ter wereld bezochten we fijne koffiebarretjes en zeiden toen vaak tegen elkaar dat we ooit zelf zo’n fijne koffiebar wilden openen.

Inge

Ondertussen zijn we niet alleen een koffiebar, maar hebben we ook een koffiebranderij. In 2015 hebben we voor het eerst groene koffiebonen ingekocht en zijn we begonnen met het branden van koffie. Voordat ik aan dit avontuur begon, heb ik veel gelezen over het branden en heb ik meegekeken met andere koffiebranders. Ook heb ik een drie daagse cursus gedaan bij de Boot Academy. Later dat jaar heb ik een cursus koffie branden gevolgd bij de Berlin School of Coffee.

Tijdens het Barista Camp EU in Italië in 2015, heb ik na vier dagen training mijn SCAE certificaat Green Bean & Sensory Foundation gehaald. In 2016 ben ik drie dagen naar het Roasting Camp EU geweest in Estland. Er kwamen koffiebranders uit heel Europa voor het eerst samen om veel te leren en de nieuwste ontwikkelingen te bespreken.

Ik probeer altijd up-to-date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Voor mij typeert een goede koffiebrander zich door ervaring, maar misschien nog wel het meest door oneindige leergierigheid naar alles wat met koffie en het branden ervan te maken heeft.

Noortje

In onze bedrijfsvoering is duurzaamheid een belangrijk aspect voor de keuzes die we maken. Hierbij gaat het over alles wat met Back to Black te maken heeft. “Van biologisch schoonmaakmiddel tot groene energieleverancier”. Het is voor mij van jongs af aan al belangrijk geweest om keuzes te maken die niet alleen op jezelf wordt gebaseerd, maar ook op je omgeving, de wereld en de mensen om je heen.

We maken zorgvuldige keuzes in de producten die we gebruiken voor het bakken. We maken bijna al het etenswaar dat we aanbieden zelf. Alleen zo weten we precies wat er in onze producten zit en kunnen we onze eigen geheime recepten creëren. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een kleine bakkerij. Back to Black heeft ondertussen drie bakkers die wekelijks alle taarten vers maken. De bakkers komen regelmatig met nieuwe recepten om onze gasten te verrassen.

Thank you for being addicted!