Back to Black coffee roastery

Branderij

Onze branderij is gevestigd in een broedplaats in Amsterdam. Je vindt er werkplekken voor creatieve en unieke ambachtslieden. Er zijn niet alleen werkplekken en ateliers, maar er worden ook evenementen georganiseerd. Kortom, een te gekke plek om mooie koffies te branden.

Motivatie
We zijn begonnen met het branden van onze eigen koffie uit liefde voor vakmanschap. Het zoeken naar bijzondere koffie met uitgesproken karakteristieken en deze te branden op de best mogelijke manier is iets waar we veel plezier uithalen. Het is ons doel om jou blij te maken met een verse kop kwaliteitskoffie.

Werkwijze
Wij kopen Arabica bonen in met Specialty Grading en dan het liefst van micro farms die veel zorg dragen aan het verbouwen en verwerken van hun koffie. Onze voorkeur gaat uit naar Direct Trade. Dit betekent dat we zelf contact hebben met de boer en de koffie van hem kopen. Helaas is dit niet altijd mogelijk en daarom hebben we zorgvuldig een aantal transparante koffie importeurs uitgezocht die nauw samenwerken met de boer. Onze importeurs stimuleren boeren op verschillende manieren om duurzamer en beter te werk te gaan door bijvoorbeeld hogere prijzen te bieden voor betere geproduceerde koffie. Kortom, koffie waar de boer trots op kan zijn. Bij Back to Black vinden we deze manier van inkoop logischer en waardevoller dan bepaalde keurmerken die we niet kunnen controleren.

Missie
Wij vinden het ontzettend belangrijk om alle schakels in het proces zo transparant mogelijk te maken. Van koffiebes tot kopje koffie. Wij zien het als onze taak om jou zoveel mogelijk informatie over onze producten te verstrekken.

Neem contact met ons op